El Mercat de les Flors programa dos espectacles de Boris Charmatz, coreògraf inèdit fins ara a Barcelona. El francès és un dels creadors més influents en la dansa contemporània europea actual.

Si ‘Flip book’ es representa dos dies al Mercat de les Flors, l’altre espectacle, ‘20 ballarins pel segle XX’, ho fa en un escenari tan inusual com el MACBA. I és que els més recents treballs de Boris Charmatz tenen a veure amb la memòria històrica de la dansa. De fet, el coreògraf és director del Museu de la Dansa, al Centre Nacional de Rennes i Bretanya. ‘Flip book’ és un singular homenatge a una figura clau de la història de la dansa, el nord-americà Merce Cunningham(1919-2009). Les imatges fotogràfiques d’un llibre sobre ell inspiren els moviments dels 6 ballarins de l’espectacle. De fet, el muntatge acaba amb un salt de Boris Charmatz que és igual que el de  la fotografia de la contraportada del llibre.

Ballant al MACBA

L’altre espectacle de Boris Charmatz es podrà veure en un lloc tan singular com el MACBA el dissabte 27 i el diumenge 28 d’octubre. Però és que es tracta de ’20 ballarins del segle XX’, un treball en el qual es reinterpreten 20 solos de coreografies icòniques del segel XX (de Martha Graham, Wiliam Forsythe, etc…). 3 dels ballarins són de ‘Flip book’, la resta són d’altres companyies i procedències (dos catalans: Sònia Sánchez i Javier Vaquero). ’20 ballarins del segle XX’ ha estat al MOMA de Nova York i a la Modern Tate Gallery de Londres. La trilogia que el Mercat de les Flrs dedica a Boris Charmatz es completarà al mes de març amb ‘10.000 gestos’.