Bokanté, formació multinacional liderada pel nord-americà Michael League i la canadenca nascuda a Guadalupe Malika Tirolien, ha actuat a la sala en el marc del Grec.

League, líder del grup de jazz fusió Snarky Puppy i força arrelat a casa nostra des que es va comprar una casa a Calaf (la Segarra), va descobrir la cantant i pianista Malika Tirolien en un concert a Mont-real. Ben aviat van començar a col·laborar i a hores d’ara tenen dos discos editats, ‘Strange circles’ i ‘What heat’ .

Blues planetari

Tot i que amb aromes africans i caribenys, Bokanté es mou en l’àmbit del blues, però traspassant fronteres. “Al nord d’Àfrica potser no en diuen blues, però per mi és una música com el nostre blues. També a Mali o al Senegal. A cada lloc adopta una forma diferent, i el que fem és crear a partir d’aquestes sonoritats que tenen quelcom en comú”, explica League.

La formació Bokanté està integrada per nou músics (ella canta, League toca la guitarra, no el baix com a Snarky Puppy) de cinc països diferents. “És realment un aiguabarreig de les cultures de cada membre de la banda”, especifica Tirolien.

Músic, compositor prolífic, productor i responsable d’una discogràfica, League segueix impulsant nombroses iniciatives. Aquest darrer semestre ha dirigit Liceu Blam Collective, una orquestra de 17 estudiants del Conservatori del Liceu “que té per objectiu fer un treball de recerca sobre diferents escenaris de la música afroamericana, de Chicago a Filadèlfia passant per Texas”, comenta League.