La colla de diables Els Bocs de Can Rosés arriba als 25 anys i, per celebrar-ho, editaran un conte il·lustrat sobre la història de la seva bèstia de foc, l’Aegis. Ho finançaran gràcies a una campanya de micromecenatge que han obert a la plataforma Tot Suma i que, a hores d’ara, ja ha superat el límit marcat de 2.500 euros.

Donar a conèixer l’Aegis als més petits

La petita història de l’Aegis vol ser un homenatge a la bèstia de la colla, que es va crear a mà el 2016, i que des llavors n’és l’emblema. L’Anna Torrano, membre dels Bocs, assegura que volen “donar a conèixer la cabra al barri, donar-li més protagonisme i apropar la cultura del foc als infants i a les seves famílies”. D’entrada, es faran unes 150 còpies de conte.

Per la seva banda, la Gemma Vidal assegura que la idea del llibre parteix de la voluntat que sempre ha tingut la colla de marcar-se reptes: “Històricament som una colla que ens agrada anar fent petits projectes nosaltres mateixes amb l’ajuda de la gent del barri i gent de la pròpia entitat”.

Els actes del 25è aniversari, en suspens

La campanya de microfinançament estarà en marxa fins a començaments del mes de febrer, però ja ha superat el mínim de 2.500 euros marcats com a objectiu. Ara bé, segons les membres de la colla, l’excedent es dedicarà a l’exposició sobre el 25è aniversari que faran a la Biblioteca Montserrat Abello i a editar més exemplars del conte.

La idea de la colla es poder fer més activitats d’aniversari, però reconeixen que això dependrà de la situació sanitària i les possibles restriccions que hi hagin en els propers mesos.