El festival s’allargarà durant tota la setmana en aquesta edició i estendrà la seva presència en diferents espais culturals de la ciutat, tot i que mantindrà els concerts al recinte firal de Montjuïc i al recinte de l’Hospitalet.

La cap de cartell, tal com es va anunciar ara fa un mes, és Björk, que donarà el tret de sortida en el festival amb una sessió de discjòquei dimecres 14 a la nit. Punxarà durant quatre hores temes que l’inspiren – per a la sessió es necessita una entrada a banda de l’abonament del festival, però ja s’han exhaurit-. A més, farà la conferència d’obertura del Sónar+D, un espai que segueix creixent en tallers i trobades de professionals del sector. Entre els més de 150 noms d’artistes del cartell del Sónar hi ha el raper Arca, l’electrohouse del duet Justice i Soulwax, que presentaran disc, a més d’una nodrida presència de música negra.

Els centres que col·laboren aquest any amb el Sónar són el centre Arts Santa Mònica amb una exposició sobre l’artista Brian Eno; el Museu del Disseny Hub, amb una mostra sobre David Bowie; i el CCCB amb una experiència immersiva dedicada a Björk, i per a grups reduïts. També el pavelló de Mies van der Rohe acollirà experiències del Sónar. El festival s’allargarà aquest any fins diumenge perquè durant el cap de setmana se celebrarà la Maker Faire, una fira de ciència, creació i educació d’entrada gratuïta i per a un públic familiar.

El pressupost del Sónar d’aquesta edició és de prop de vuit milions d’euros, un 4,5 % més que l’any passat. L’aportació de les administracions públiques és de 765.000 euros, 400.000 dels quals són de l’Ajuntament. Es preveu l’assistència de 110.000 persones en el festival, una xifra similar a la de l’any passat.