L’organització del festival de música alternativa, que se celebrarà del 30 de maig al 3 de juny de l’any que ve, ha informat avui sobre els primers artistes i grups confirmats per a la dotzena edició del festival. A banda de l’artista nòrdica, que serà un dels caps de cartell, també han confirmat l’assistència bandes com Jeff Magnum, Yo la tengo, Codeine, Neo Indian, Other Lives i Guided by Voices.

Björk tornarà a Barcelona, doncs, nou anys després de la seva última visita. La islandesa va actuar amb un ple absolut de públic l’any 2003, en el festival de música avançada SÓNAR. La del Primavera Sound serà la tercera actuació de la cantant que també va oferir un recital el 2001 en un sonat concert al Gran Teatre del Liceu.

L’espectacle que oferirà al festival estarà basat en el seu darrer treball, ‘Biophilia’, en què ha elaborat diverses aplicacions per a iPhone i iPad. El disc explora les relacions que existeixen entre les estructures musicals i els fenòmens de la naturalesa, i s’ha publicat aquest 2011 després de quatre anys de silenci.