(ACN) L’associació Bidó de Nou Barris, l’entitat que gestiona l’Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona, ha estat distingida amb el Premi Nacional de Circ 2019 que atorga el Ministeri de Cultura. El jurat del guardó n’ha destacat la capacitat per generar projectes de creació, producció i formació artística en les arts de circ “estretament vinculats i compromesos amb la realitat social i ciutadana”, segons es recull en un comunicat. Alhora, se’n destaca la “llarga trajectòria a favor del projecte Circ d’Hivern, que complirà la 25a edició ininterrompuda el 2020″. El premi, dotat amb 30.000 euros, reconeix l’activitat d’entitats i professionals del circ a Espanya i l’estranger. El 2006, l’espectacle ‘Rodó’ de la companyia va rebre la mateixa distinció.

L’associació Bidó de Nou Barris té per objectiu el foment del compromís social i solidari mitjançant l’estimulació de la participació ciutadana, la dinamització cultural i la promoció artística. Es tracta d’un centre de circ de referència a Catalunya que aposta per la creació i producció d’espectacles de circ de qualitat artística i multidisciplinària. També són els impulsors de Circ d’Hivern, un projecte nascut el 1996 amb la intenció de fomentar la creació de companyies estables professionals en l’àmbit circense.

Des de l’Ateneu Popular 9 Barris impulsen tallers i projectes comunitaris com Generació Zirc ―una formació gratuïta per a joves a partir de 12 anys― i treballs en el camp de la discapacitat.