Pocs indrets són més agradables a l'estiu que les biblioteques. Hi ha molta menys gent comparat amb la resta de l'any però, sobretot, l'aire condicionat converteix l'espai en un oasi de frescor i saviesa. Un binomi que agraeixen especialment els més grans, que aquest mes d'agost omplen la sala reservada per revistes i diaris. Uns altres usuaris que també estan especialment actius són els més menuts de la casa. La biblioteca, a diferència de la resta de l'any, els obre les portes des de primera hora del matí. És un ambient de pau que els treballadors agraeixen. L'agost és el millor moment per fer, amb tranquil·litat, tasques com ordenar el fons i processar les novetats multimèdia que arriben a la biblioteca. De les 40 biblioteques que hi ha a Barcelona a l'agost, només n'obren 10, és a dir, una per districte, i acostuma a coincidir amb la biblioteca principal de la zona. Per conèixer el llistat de les biblioteques obertes i l'horari que fan, us podeu informar en aquesta pàgina web.

La majoria de biblioteques pengen des d’aquest dilluns el cartell de “tancat per vacances”. També n’hi ha que aprofitaran per fer obres de manteniment. Tot i això, 10 biblioteques es mantindran obertes tot el mes i les de Vila de Gràcia i Zona Nord es reincorporaran després del dia 15.

Per als lectors, les biblioteques són un bon lloc per refugiar-se de la calor de l’estiu i poder llegir els diaris del dia i revistes de temàtiques ben diverses. També es converteixen en un bon pla per compartir el matí amb els més petits de casa. Per als bibliotecaris, la poca afluència d’usuaris a l’agost els permet fer tasques com ordenar el fons i processar les novetats multimèdia que arriben a la biblioteca.