“La trama de la novel·la comença amb un cadàver que es troba justament en una d’aquestes platges d’aquí del Poblenou.” És l’inici de ‘Besòs mar’, un nou llibre ambientat al districte de Sant Martí. S’ha publicat aquesta tardor després que l’autor, Lluís Bosch, hagi guanyat el premi de novel·la negra Memorial Agustí Vehí 2015. Un inspector de policia a punt de jubilar-se ha de resoldre un darrer cas que el farà reviure el passat en uns barris que, de fet, són els d’aquest escriptor i mestre del Camp de l’Arpa. LLUÍS BOSCH, escriptor “És important escriure sobre el que un trepitja i un coneix. A mi em costaria molt situar un text a Nova York o a Madagascar perquè no tinc ni idea de com és. Jo penso que hi ha d’haver una relació amb el que has trepitjat i el que has viscut.” La Verneda, el Besòs o el litoral del Poblenou són l’escenari d’un relat policíac que succeeix a la Barcelona pre-Fòrum i en el qual també té espai la denuncia social. “És el moment també en què els Mossos d’Esquadra van agafar les competències a la ciutat i és una mirada crítica i analítica sobre aquest traspàs i quins conflictes es podien donar.” Aquesta és la sisena obra publicada de Bosch, que va començar escrivint novel·la juvenil i contes per a la revista ‘Cavall Fort’. Actualment, ensenya a llegir i escriure a nois i noies, imparteix classes com a docent i treballa en un nou text, també del gènere negre i inspirat en la nostra ciutat.

La història aborda el traspàs de competències entre els cossos de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra i se centra en el districte de Sant Martí. L’autor, Lluís Bosch, escriptor i docent del Camp de l’Arpa, hi ambienta la història d’un inspector de policia que ha de resoldre un cas misteriós abans de jubilar-se. Un darrera missió que remou el passat i que transcorre per indrets com la comissaria de la Verneda, l’Hospital del Mar, el litoral del Poblenou o la riba del riu Besòs.

‘Besòs Mar’ és la sisena obra de Bosch que ja treballa en un text següent, també una novel·la negra que succeeix a Barcelona. En aquest cas però els fets passen a les dècades dels anys 70 i 80.