El pintor basc establert a Londres Beñat Olaberria presenta l’exposició “Sin tapujos” a la galeria gracienca Las Cosas de Martínez. En aquesta mostra, l’artista ha pintat sobre paper i ha retornat al color amb vermells i roses per trencar el seu blanc i negre característic. Són pintures abstractes de diferents mides acompanyades per quaderns artístics, la base de la seva obra, que fins ara no s’havien exposat. És la primera mostra que exposa a l’estat.

Olaberria torna al color

L’artista no planeja abans de posar-se davant d’un llenç en blanc, sinó que pinta només pensant en el moment creatiu. “És l’aquí i l’ara. La meva obra és com una gravació del moment en què estic pintant. De l’única cosa que em refio quan estic pintant és de les meves mans i això em permet atacar el llenç normalment o inclús el paper”, explica Beñat Olaberria, que apunta que en la seva obra hi ha moltes errades, molts accidents, però que justament això és el que busca.

“Els quaderns són l’obra més sincera”

És la primera vegada que Olaberria exposa a l’estat. Ell és basc, però des de fa sis anys viu a Londres, on s’ha format artísticament. La seva obra comença en petits quaderns que sempre l’acompanyen. “Sempre porto quaderns a la bossa, de totes les mides, on aprenc, on soc més sincer és amb els quaderns”, apunta. En aquesta exposició ha decidit exposar-ne alguns i, per primera vegada, permetre que s’obrin.

Una galeria amb propostes molt variades

La mostra “Sin tapujos” es pot visitar fins al 20 de desembre a Las Cosas de Martínez, una galeria que aposta per nous talents com Nacho Carretero, artistes que es fusionen com Lola Rivère i Marcos Isamat o noves propostes creatives com les “Chusmas” de Magdalena Ares.