De Beethoven s’oferirà la integral de les simfonies, una marató de cinc concerts en cinc dies consecutius amb Gustavo Dudamel al capdavant de l’Orquestra Simfònica Simón Bolívar, que arribarà al Palau després de dirigir el concert de Cap d’Any a Viena el 2017. També s’interpretarà la integral de les sonates per a violí i piano, a càrrec de Leonidas Kavakos i Enrico Pace, i la primera de les dues sessions dedicades a la integral de trios per a piano del geni de Bonn, amb el Trio Ludwig.

El Palau també commemorarà el 450 aniversari del naixement de Monteverdi amb ‘Il ritorno d’Ulisse in patria’, dirigit per John Eliot Gardiner en una interpretació que serà la primera audició completa a Barcelona d’aquesta òpera monteverdiana. També Balthasar Neumann Chor & Ensemble, sota la batuta de Pablo Heras-Casado, presentarà una part de ‘Selva morale i spirituale’.

D’altra banda, per tercer any consecutiu, el Palau dedica un cicle a Johann Sebastian Bach amb l’objectiu d’oferir la seva obra, en aquesta ocasió l’obra de llaüt a càrrec de Thomas Dunford; ‘La passió segons San Mateu’, per René Jacobs; ‘L’art de la fuga’, per Benjamin Alard, i la integral dels motets de Bach per a Cantus Cölln.

Pel que fa als cors, ressalta la participació de l’Orfeó Català i el cor jove en el ‘Rèquiem’, de Verdi, al costat de la London Symphony i Gianandrea Noseda; i la presència de l’Orfeó i el Cor de Cambra, sota la batuta de Dudamel, en la ‘Novena’, de Beethoven. En aquest sentit, el britànic Simon Halsey serà el director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana a partir de la temporada 2016-17. Considerat com un dels millors directors del món en el repertori coral, Halsey ha estat al capdavant de cors professionals i aficionats com el de la Ràdio de Berlín, el Cor de l’Orquestra Simfònica de Birmingham i més recentment el Cor de l’Orquestra Simfònica de Londres.

El director general, Joan Oller, ha dit que aquesta temporada, que té un pressupost de 2,6 milions d’euros, s’han programat en els diferents cicles de Palau 100 un total de 43 concerts, protagonitzats per figures destacades de la interpretació, de la direcció i grans formacions. Per l’escenari modernista del Palau passaran aquesta pròxima temporada les veus de Bejun Mehta, Juan Diego Flórez i Philippe Jaroussky i el retorn de Cecilia Bartoli.

El Palau incorpora per cinquè any consecutiu la figura del compositor convidat de la temporada, que en aquesta ocasió serà Salvador Brotons, del qual s’estrenaran tres peces. Fora de la música clàssica, el Palau acollirà al maig de 2017 dotze concerts seguits del cantautor Raimon, que interpretarà les seves cançons més conegudes i composicions més recents.