Com si fos Gotham City, la ciutat del cavaller obscur, Barcelona s’ha il·luminat aquest dissabte amb el batsenyal, la projecció del símbol de Batman, que la policia fa servir en cas que els seus serveis siguin necessaris per combatre el crim a la ciutat.

La batsenyal al MNAC

S’ha projectat a la cúpula del MNAC per homenatjar el vuitantè aniversari del superheroi de DC. Concretament, del seva primera aparició en un còmic, l’any 1939 al número 27 de la revista ‘Detective comics’. Molts fans del cavaller obscur s’han acostat al Museu Nacional d’Art de Catalunya per veure de prop el símbol del ratpenat.

Cada 21 de setembre, l’editorial DC commemora el Batman day. Vuitanta anys no es fan cada dia i, per això, aquest 2019 han volgut celebrar-ho de manera especial i han projectat el batsenyal a diverses ciutats del món. A més de Barcelona, s’ha pogut veure a París, Nova York, Londres, Tòquio, Roma o Sao Paulo, entre d’altres. Un mapa interactiu al web de DC permet localitzar-les totes.

Batman a la Sagrada Família

La relació de Batman amb Barcelona és més estreta del que pot semblar. L’any 2009 ECC, que edita les històries de DC a Espanya, va publicar un còmic en què el ratpenat visita la nostra ciutat, ‘Batman a Barcelona, el cavaller del drac’. Arriba a Barcelona perseguint la pista d’un malvat que es creu la reencarnació del drac de Sant Jordi.

Batman a Barcelona