La basílica de Santa Maria del Mar estrena reforma. L'església té uns nous accessos al terrat que permeten pujar a la part més alta i contemplar les vistes. Aquest és una de les obres que s'està fent per rehabilitar la catedral del Mar. Qui acaba d'estrenar, en aquest cas accessos al terrat, és la basílica de Santa Maria del Mar. Això permet anar a la part més alta de l'església, cosa que fins ara no es podia fer. Aquest és un pas més de les diverses reformes que s'han fet i es faran per rentar la cara a la catedral del Mar. A partir d'ara tothom qui ho vulgui pot veure Barcelona i la basílica de Santa Maria del mar des d'aquesta nova perspectiva. És el nivell més alt dels terrats de l'església, que ara, amb els nous accessos que s'hi han instal·lat, està obert per a les visites en grup. SALVADOR PIÉ, rector de Santa Maria del Mar "Les noves passarel·les i baranes fan el recorregut més còmode i segur, i s'espera que la reforma que s'hi ha fet porti més visitants a Santa Maria del Mar." MÒNICA MASPOCH, guies Riosta Barcelona "Aquesta remodelació, que ha costat uns 300.000 euros, és una de les intervencions que s'han fet i es faran fruit del conveni de col·laboració de la basílica amb la Generalitat. "Després de la renovació dels accessos la pròxima obra que es farà és la restauració de la façana que dóna al passeig del Born." Un cop estigui acabada aquesta intervenció, es començarà a treballar en l'última obra, que servirà per arreglar la façana que dóna al carrer dels Sombrerers.

La reforma ha servit per instal·lar baranes i passarel·les al terrat, que fan el recorregut “més còmode i segur”, i s’espera que la possibilitat de visitar el terrat de Santa Maria del Mar acabi conduint a un augment en el nombre de visitants.

El pressupost destinat a l’obra, de 300.000 euros, prové d’un conveni de col·laboració entre el temple i la Generalitat. La propera actuació afectarà la façana que mira al passeig del Born, que serà restaurada. Més tard s’adequarà la façana del carrer dels Sombrerers.