Des d’aquest dissabte, 20, i fins dilluns, 22, Barcelona es converteix en la capital europea del swing, amb la 22a edició del Barswingona. Gent d’arreu del món arriba amb ganes de moure’s a ritme de lindyhop. Es tracta d’una dansa lliure, enèrgica i sincopada. El festival busca preservar i garantir la continuïtat d’aquest estil a la ciutat de Barcelona. La cita és també un reclam a perdre la vergonya per ballar i animar tots els públics a participar-hi.

Aprendre amb professionals del swing

Una de les activitats amb més participació del festival són els tallers amb professionals del swing. Aquelles persones que tenen ganes d’aprendre passos de lindyhop compten amb l’ajuda de ballarins experts vinguts d’arreu del món. Les classes funcionen de manera molt senzilla: primer de tot els professors ensenyen un pas, seguidament es busca una parella per ballar i al cap de dos minuts es fa canvi de parella.

Conèixer gent nova

Un dels objectius finals d’aquesta iniciativa és fer noves amistats. Joves i grans, experts i amateurs, s’uneixen tots per posar en comú els passos de swing i passar una bona estona.