L'accés aquest 2016 per primer cop dels bars i restaurants a les subvencions anuals de l'Ajuntament per condicionar locals per fer-hi música en viu, els ha fet decidir-se. El resutaurant Ddivine, del carrer de Balmes, ha insonoritzat l'espai. Rebran 50.000 euros, una quarta part del que hi han invertit. IVÁN MARTÍNEZ, propietari del Ddivine "Para nosotros es un alivio, imagínate. Ha sido una burrada. Insonorizar un local ahora mismo es casi imposible. Nosotros porque ya llevamos mucho tiempo que lo teníamos allí en mente. Y, si no te dan la subvención, ya ni te cuento." Als antípodes pel que fa a l'estil, a Sarrià-Sant Gervasi ha obert fa poc un petit local de música en viu, el Nota 79. Ignasi Terraza ha estat un dels primers a pujar a l'escenari. Els seus responsables confien que la sala arreli al barri. Mentrestant, la subvenció, també de 50.000 euros, els servirà de coixí. BERNAT PEDROSA, director del Nota 79 "Ens ajudarà a tot el que seria aquest moment d'arrancada, posicionament del local, aguantar tots els primers mesos fins que no es faci una mica de nom." "Tot i que l'Ajuntament ha obert l'accés de bars i restaurants a la música en viu i ha ampliat fins als 400.000 euros la dotació per a subvencions el cert és que, en aquesta convocatòria, s'hi han sumat ben pocs locals petits. Han quedat uns 30.000 euros sense atorgar i el gruix dels diners ha anat a parar a sales contrastades, com l'Apolo, el Jamboree o Razzmatazz." L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya confia que, de cara a properes convocatòries, hi hagi petits locals que s'animin a fer el pas. LLUÍS TORRENTS, president de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya "La música necessita d'espais, sobretot començant per espais petits, on la gent pugui actuar, on es pugui foguejar, on pugui presentar quins són els seus treballs amb unes mínimes condicions. I això hauria de ser quelcom molt senzill." La modificació de la normativa també ha permès la normalització i l'accés a les subvencions de locals com l'Heliogàbal o Robadors 23, que ja programaven música en viu tot i que teòricament la seva llicència no els ho permetia.

La modificació de la normativa ha permès, això sí, la normalització i l’accés a les subvencions de locals, com l’Heliogàbal o Robadors 23, que ja programaven música en viu tot i que teòricament la seva llicència no els ho permetia.

També ha estat l’oportunitat per a alguns locals, com el restaurant Ddivine, que s’han decidit a fer les obres d’insonorització en veure que aquest any tenien accés a les subvencions. L’Ajuntament els ha concedit 50.000 euros, una quarta part del que han invertit. “Per a nosaltres és un gran què. És gairebé impossible assumir el cost sencer del que ens ha costat adequar el local”, explica Iván Martínez, propietari del restaurant.

Als antípodes pel que fa a l’estil, a Sarrià – Sant Gervasi ha obert fa poc un petit local de música en viu, el Nota 79. Els responsables confien que la sala arreli al barri. El consistori els ha concedit una de les subvencions, també de 50.000 euros, que, segons Bernat Pedrosa, director de la sala, els servirà de coixí: “Ens ajudarà a tot el que seria aquest moment d’arrencada, posicionament del local i aguantar tots els primers mesos fins que la sala no es faci una mica de nom.”

El Ddivine i el Nota 79 són dues de les novetats de la llista de 18 subvencionats, en què hi ha noms ben coneguts de l’escena de la música en viu barcelonina. S’hi sumen el Trencalòs, el Sidecar, La [2] d’Apolo, el Jazzsí Club Taller de Músics, l’Associació Cultural Freedonia, la Sala Razzmatazz, la sala Jamboree i Tarantos, el 23 Robadors, l’Invisible Café-Concert, l’Almodobar, l’Almo2Bar, el Sinestesia, l’Heliogàbal, el Begood, el Paddock i el Laboratorio.

L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya confia que, de cara a properes convocatòries, hi haurà més petits locals que s’animaran a fer el pas. “La música necessita espais, sobretot començant per espais petits, on la gent pugui actuar, on es pugui foguejar, on pugui presentar quins són els seus treballs en unes condicions mínimes. I això hauria de ser quelcom molt senzill”, ha explicat a BTV Lluís Torrents.