JORDI BOTELLA, autor d''Homenatge a T' "T és Teresa, T és Ovidi, T és qualsevol persona en una situació complicada, de greuge. Una persona imaginativa, creativa, perquè ella ballava i anava vestida un poc estrafolària, i d'alguna forma en front de la mediocritat, la grisor, la repressió i la crueltat de la guerra, ella es va desviar per culpa de la guerra i els bombardejos".

Nascut a Alcoi, fill d’una família de classe obrera, Ovidi Montllor va desplegar diverses facetes artístiques al llarg de la seva vida. Músic, escriptor i actor de cinema i teatre, va editar una dotzena de discos i va participar en incomptables obres teatrals i pel·lícules. El cantautor, que va formar part del moviment de la Nova Cançó, va treballar de ben a prop amb el guitarrista Toti Soler i va lluitar per difondre poemes d’escriptors catalans com Vicent Andrés Estellés o Pere Quart. ‘La fera ferotge’, ‘Homenatge a Teresa’ o ‘Perquè vull’ són algunes de les cançons més populars d’aquest artista polifacètic, que va morir el 10 de març de 1995 a causa d’un càncer d’esòfag.

Com no podia ser d’una altra manera, el festival Barnasants ha volgut retre-li homenatge i reivindicar-ne la figura. Ho farà amb un espectacle al Mercat de les Flors, a la sala que porta el seu nom. Es tracta d’una obra basada en la persona i l’obra d’Ovidi Montllor dirigit per Pepa Miralles i interpretat per Rosanna Espinós i Pep Sellès. El text, escrit per Jordi Botella, “és una síntesi de bellesa i horror que mostra els efectes devastadors de la Guerra Civil”.