Tot i que oficialment s’inaugura el 24 de gener, el Barnasants ha començat a celebrar la vint-i-cinquena edició. Ho ha fet amb un concert de Quico Pi de la Serra a les Cotxeres de Sants, que commemora el que va oferir al mateix recinte l’any 1996, en la primera edició del festival.

Sota el títol ‘Cançons de combat’, Quico Pi de la Serra ha triat 18 temes, i recupera cançons molt antigues que feia temps que no interpretava, com ‘Sento el vent’, ‘La meva estrella’, ‘Igual que ahir’ o ‘Apa noi’. També ha cantat temes que no solen mancar en el repertori, com ‘Merda’, ‘Si els fills de puta volessin no veuríem mai el cel’ 0 ‘La cultura’. Especialment adient aquest tema perquè el lema d’enguany del Barnasants és ‘La cultura és el Kalashnikov del segle XXI’.

Han oficiat amb Pi de la  Serra el guitarrista Amadeu Casas i Joan Pau Cumelles a l’harmònica, imprescindibles per bastir el so de blues que tant agrada al cantautor.

135 concerts

Tot i aquest concert de celebració, el Barnasants s’inaugurarà oficialment el 24 de gener amb un homenatge a Ovidi Montllor, també a les Cotxeres de Sants. El valencià, traspassat fa exactament 25 anys,  i el mallorquí Guillem d’Efak són dues figures que seran reiteradament recordades al llarg del certamen. El cançoner d’Ovidi Montllor serà visitat, per exemple, en una actuació de Maria del Mar Bonet amb la big-band de Begues.També serà homenatjada Guillermina Motta, la número 8 dels Setze Jutges, en un concert a càrrec de diverses cantautores actuals.

D’altra banda, el concert de Pi de la Serra es repetirà a València (Bellreguard) i Palma (T. Principal). “El Barnasants és enguany confederal. Hi ha un programa al Principat, però també un al País Valencià i un altre a les illes”, explica Pere Camps, director del certamen. És aquesta extensió en el territori  la que justifica els 135 concerts programats.