Durant tot el cap de setmana al passeig de Joan de Borbó s’hi està celebrant la I Fira Medieval de la Barceloneta. De 10 a 22 h dissabte i diumenge es poden visitar una quarantena de parades de gastronomia i artesania. També hi ha jocs per a nens i una taverna medieval amb una gran barbacoa on poder seure a menjar.

“Volem contribuir que el barri no sempre surti a les notícies per males notícies“, apunta Carmen Piera, presidenta de l’AV Barceloneta, que ha engegat la iniciativa. Hi està d’acord Berta Cases, una veïna del barri: “La Barceloneta no és només estar a la platja bevent. Té molta riquesa. Per això està molt bé fer aquest tipus de coses”, ha afirmat.

Una proposta veïnal

En el marc de la celebració dels 50 anys de l’associació de veïns de la Barceloneta, l’entitat ha decidit crear la primera edició d’aquesta fira medieval. Durant l’any, ha anat organitzant diverses activitats veïnals, infantils i de cultura popular per celebrar el mig segle d’història.

Volem recuperar la imatge del barri de la Barceloneta”
AV Barceloneta

L’associació, que abans d’estiu va demanar que es tanqués la platja durant la nit per les botellades i l’incivisme, assegura que han organitzat la fira per recuperar la imatge de barri cívic i amant de la cultura: “L’associació vol contribuir a fer millor el barri, organitzant activitats festives per a tots els veïns i ciutadans”, conclou Piera.