Barcelona triplicarà els punts de música al carrer a partir de setembre. Els espais habilitats per tocar passaran dels 18 actuals a una cinquantena. A més, s’estendran per tots els districtes de la ciutat, en comptes de centrar-se a Ciutat Vella, com passa actualment. El projecte preveu desplegar els nous punts de manera progressiva: al juny es farà una prova pilot del projecte a cinc districtes.

Rafi Mora, músic de carrer per vocació

Després d’una pausa per la pandèmia, que va impedir als músics actuar al carrer, els punts habilitats van tornar a funcionar el juny del 2020. Inicialment, el programa es va reprendre a només vuit espais i amb mesures “excepcionals” per evitar-hi les aglomeracions.

L’ampliació del circuit de música a l’aire lliure forma part del paquet de mesures Cultura i espai públic: dret a l’accés i a la participació cultural al carrer. S’hi inclou una bateria d’actuacions que, segons l’Ajuntament, tenen pressupost i calendari de desplegament ja definits.

Fàbrica de creació d’art urbà

En el marc d’aquesta iniciativa també s’han impulsat altres propostes, com una fàbrica de creació dedicada a l’art urbà. S’anomenarà El Cilindre d’Horta i serà la dotzena fàbrica de creació municipal. Hi haurà un punt d’informació i assessorament, i serà un espai de referència en aquest tipus d’art.

Les fàbriques de creació reprenen l’activitat

De fet, en el camp de l’art urbà, el paquet de mesures previst també vol planificar i gestionar totes les intervencions artístiques que es facin a la ciutat. Hi haurà tres tipus de murs: oberts, regulats i d’intervenció excepcional.

Les fogueres de Sant Joan, Bé Cultural d’Interès Local

Les fogueres de Sant Joan també són al centre de les accions impulsades, amb l’objectiu d’estudiar si se les considera Bé Cultural d’Interès Local. Per analitzar-ho, s’ha creat una taula de treball. En la mateixa línia, el paquet de mesures també preveu estudiar el paper de la cultura en la pacificació de carrers i les superilles i la creació de la Comissió de Nit, un òrgan d’anàlisi i decisió municipal, que vol abordar “de manera transversa els conflictes a l’entorn de la nit”.