Aquest dimecres Barcelona ha estat escollida com a Capital Mundial de l’Arquitectura per la Unesco el 2026. La decisió s’ha conegut aquest migdia a Rio de Janeiro. Això suposarà que la ciutat aculli tant el Congrés Mundial com l’Assemblea General de la UIA (Unió Internacional d’Arquitectes). Pequín era l’única ciutat rival de Barcelona i, finalment, la guanyadora ha estat la capital catalana.

La candidatura s’ha treballat amb el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

El vídeo de la presentació oficial de la candidatura barcelonina barreja elements tradicionals de la cultura catalana com la música de Pau Casals i imatges dels Jocs de Barcelona del 92, així com diversos edificis icònics de la ciutat. “One today one tomorrow” és el lema de la presentació.

Una aposta que ve de lluny

Feia mesos que Barcelona treballava en aquesta candidatura, que es va començar a gestar el 2019. Aquest mes de gener la Comissió de Govern de l’Ajuntament va aprovar les bases de la candidatura i el compromís d’invertir 150.000 € si Barcelona era escollida.