El centre de la ciutat ha engegat a quarts de vuit del matí tota la maquinària per acollir les paradetes de roses i llibres, que a primera hora havien començat a omplir-se de curiosos i potencials compradors. La d’aquest dimarts és una de les jornades en la qual hi ha dipositades més expectatives per part del Gremi de Llibreters, que confia en un èxit de vendes.

Als floristes de la Rambla també els ha anat prou bé la jornada amb la novetat que enguany l’Ajuntament els ha reservat el passeig i els carrers annexos, cosa que ha obligat la resta de venedors a instal·lar-se en punts menys cèntrics. La Guàrdia Urbana ha fet patrulles amunt i avall del passeig per assegurar-se que ningú no se saltés la normativa.

L’altra novetat ha estat el passeig de Sant Joan, un nou espai que se s’ha sumat a la celebració de la diada de Sant Jordi.

Per a les llibreries, la facturació per Sant Jordi equival al 8-10% del total de l’any. S’espera, doncs, que l’edició de 2013 faci revifar unes vendes estancades durant el primer trimestre. En l’última diada es va fer una caixa de 18,3 milions d’euros. El dia, a Barcelona, ha començat ben d’hora, sobretot als voltants de la plaça de Catalunya, on hem vist les primeres paradetes de roses, i caixes plenes de llibres a punt de ser buidades.

Afectacions en la mobilitat

Als voltants de la plaça de Catalunya hi ha hagut afectacions viàries i d’aparcament, sobretot a causa de la quantitat de mitjans de comunicació instal·lats amb les unitats mòbils. La circulació s’ha tallat a la Rambla quan l’afluència de gent ho ha fet necessari. El trànsit s’ha restringit a la rambla de Catalunya, entre la Diagonal i la Gran Via, des de les 10 del matí i fins a les 10 de la nit. Aquestes restriccions viàries han afectat diverses linies d’autobús (9, 14, 24, 59, 62 i 91), motiu pel qual TMB ha recomenat als ciutadans que se desplacessin en metro.