Les principals institucions culturals de la ciutat es van unir en l’organització Barcelona Obertura l’any 2015 i és ara quan s’han posat d’acord per fer néixer un festival conjunt de música clàssica. Des de l’organització diuen que és “un projecte transversal, dinàmic i accessible per a tothom”. Es tracta d’una oferta cultural per als melòmans que hi ha a la ciutat, a la resta del país i també a escala internacional, perquè es vol posicionar la música clàssica que es programa a Barcelona dins el mapa mundial.

“El millor anunci per a Barcelona”

Ramon Agenjo

, president de Barcelona Obertura, ha explicat que aquest esdeveniment cultural “és el millor anunci per a la ciutat de Barcelona. I és fonamental que hagi sorgit des de la societat civil”. L’organització veu aquest certamen com una ajuda per consolidar Barcelona com a destinació turística cultural. L’Ajuntament de Barcelona finançarà aquest projecte amb 300.000 euros i ajudarà a la difusió de l’esdeveniment.

Spring Festival Kent Nagano

            Foto: Kent Nagano

15 concerts de pagament i una quarantena de gratuïts

Les sessions de pagament seran les que s’han programat a les tres organitzacions culturals i que presenten artistes reconeguts en àmbit internacional. Alguns són Carlos Álvarez, Joel Prieto, Bejun Mehta, Grigory Sokolov i Leif Ove Ansdnes. El festival està pensat per a un públic internacional que viatja durant tot l’any per escoltar les interpretacions internacionals de les obres mestres de la música clàssica. Els espectadors són persones d’entre els 45 i els 75 anys, i molts són originaris d’Alemanya, Suïssa, Àustria, Anglaterra, França, la Xina, el Japó, Corea i els Estats Units. L’organització vendrà paquets per veure diferents concerts, artistes i activitats.

També hi haurà una programació d’espectacles gratuïts en espais emblemàtics de la ciutat, com la Casa Batlló, la Fabra i Coats, centres cívics, MACBA, MNAC o el Museu Picasso.