RAIMON, cantant: "Són 50 anys. No hi ha gaires cantants, i menys en aquest país, que cantant en català al llarg de tots aquests anys, perquè les poques vegades que he parat ha estat per gravar, vull dir que no he parat durant 50 anys, és una manera de dir que hi ha aquesta constància." FERRAN MASCARELL, conseller de Cultura "Penso que és correcte que els països siguin generosos amb la gent que ha fet aportacions com les que abans esmentava. És bo que honorem i donem l'oportunitat de conèixer a les noves generacions i donem l'oportunitat de gaudir a les velles generacions d'aquelles persones que han tingut significació per a tots plegats."

El Departament de Cultura de la Generalitat ha presentat el conjunt d’activitats per recòneixer la trajectòria de Raimon. Seran cinc concerts a cinc universitats europees, on s’aprofitarà per explicar el fenomen de la nova cançó a Catalunya i que situaran el cantant en el seu context sociopolític i cultural. La gira culminarà amb un concert al Gran Teatre del Liceu el 30 de novembre, on Raimon farà un repàs exhaustiu de la seva obra.

Paral·lelament hi haurà una exposició a l’Arts Santa Mònica que repassarà la figura de Raimon al llarg d’aquests 50 anys. L’exposició “Raimon, al vent del món” presentarà la biografia més íntima i pública del cantant, i s’inaugurarà el 7 de novembre a l’espai Anella.

L’últim acte d’homenatge serà el cicle de sessions cinematogràfiques a la Filmoteca de Catalunya. Seran sessions, del 15 al 20 de novembre, de la pel·lícula ‘Los felices sesenta’, de 1963, en què Raimon va participar en la banda sonora.