L’Ajuntament de Barcelona s’uneix a la iniciativa del festival PHoto España, que pretén recopilar multitud d’imatges preses pels habitants de la ciutat des dels balcons i finestres de casa seva durant el període de confinament pel coronavirus. Un cop passi aquest període, es podrà veure una selecció de les fotografies recollides en una exposició.

La iniciativa vol retre un homenatge a la ciutadania pel seu “esforç i compromís solidari”, tot apel·lant a la creativitat i utilitzant com a font d’inspiració les finestres i els balcons, que “prenen un significat nou durant el confinament”. Els qui hi vulguin participar han de compartir les seves fotografies a la xarxa social Instagram amb les etiquetes #PHEdesdemibalcón i #PHE20, mencionant el compte oficial del festival PHoto España, i registrar-se al seu web. La convocatòria estarà oberta fins al 17 de maig. Durant la primera setmana, ja s’hi han penjat més de 9.000 imatges.

Barcelona és una de les 21 ciutats de tot l’estat que s’han sumat a la iniciativa, entre les quals també hi ha Madrid, Còrdova, Sevilla, Saragossa, Vitòria i Oviedo, per exemple. L’exposició de les fotografies més destacades, que es farà en una plaça de la ciutat un cop acabi el confinament, marcarà l’inici de la 23a edició del festival PHoto España, que té lloc a Madrid i que enguany està previst que se celebri a l’estiu.