Fira del Llibre de Buenos Aires

La 44a Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires, que aquest any ha tingut Barcelona de ciutat convidada, tanca aquest diumenge després de més de tres setmanes d’activitats, que van començar amb un discurs de l’antropòloga Rita Segato. Durant aquests dies, més de 10.000 persones han participat a les 120 activitats programades per Barcelona i la que ha tingut més èxit ha estat el recital de Sílvia Pérez Cruz a la Noche de la Feria.

Més de 2.000 persones s’han apropat a l’estand que Barcelona ha instal·lat a la fira argentina. Entre els que hi han comprat llibres destaquen les vendes d’un clàssic de la literatura catalana, Mercè Rodoreda (‘Jardí vora el mar’, ‘La plaça del Diamant’ i ‘El carrer de les Camèlies’). També han tingut èxit l’escriptor i guionista de Merlí Hèctor Lozano (‘Quan vam ser peripatètics’) i la il·lustradora Paula Bonet (‘La sed’, ‘Roedores’, ‘Qué hacer cuando en la pantalla aparece the end’). Segons l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), també han despertat interès entre els argentins autors com Joan Brossa, Gabriel Ferrater, Irene Solà i Lluís Calvo.

Les 40 editorials catalanes que han participat a la fira han dut a l’Argentina 600 títols, un total de 10.000 exemplars, i han acordat de donar a les biblioteques de Buenos Aires els llibres que no han venut.