Compte enrere per a la Barcelona Design Week. La tretzena edició arrencarà el 5 de juny amb el lema “Revalorar”. L’objectiu serà, a través del disseny, reflexionar sobre la situació i les conseqüències de la societat del consum. Per primera vegada el FAD i el Barcelona Centre de Disseny organitzaran les activitats de forma conjunta. A més del Museu del Disseny, s’han programat esdeveniments als districtes de Gràcia, el Poblenou i l’Eixample.

Els principals agents del disseny es trobaran a la ciutat a partir del 5 de juny i fins al dia 14 i ho faran en el marc d’una Barcelona Design Week inusual. Per primera vegada el FAD (Foment de les Arts Decoratives) i el BCD (Barcelona Centre de Disseny) s’uneixen per organitzar les activitats de forma conjunta. Fins ara, les dues entitats programaven propostes diferenciades. L’Ajuntament ha impulsat l’aliança per potenciar el sector internacionalment. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, assegura que el disseny és un “sector absolutament estratègic per a la ciutat” i que la setmana del disseny és una oportunitat per mostrar el talent de Barcelona fora d’Espanya.

Més de 130 activitats

La conferència inaugural de la Barcelona Design Week anirà a càrrec d’Humberto Campana, impulsor d’un dels estudis més reconeguts i prestigiosos del disseny internacional. El FAD tornarà a organitzar l’Assaig General, anomenat “La rebel·lió dels objectes”, el dissabte 9 de juny. A més, el dia 7 es lliuraran els premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i els Premis Habitàcola. En aquesta edició l’edifici del Disseny Hub Barcelona es convertirà en l’epicentre de les activitats, que es repartiran per tota la ciutat. Destaquen especialment les que hi haurà al Poblenou (on es troba l’edifici), on es podran visitar diferents exposicions a Palo Alto. A Gràcia, el dia 11 de juny hi haurà una jornada de portes obertes per conèixer de prop alguns dels estudis de disseny més prestigiosos. També s’ha programat el primer Tastadisseny. Serà al nou Mercat de Sant Antoni, el dia 10 de juny, durant tot el dia.

Amb el lema “Revalorar”, aquest any la majoria de les activitats de la Barcelona Design Week, reflexionaran sobre la societat del consum i la sostenibilitat. El programa complet ja es pot consultar a través d’internet.