La Galeria Jordi Barnadas exposa, del 15 d’octubre al 7 de novembre, “Barcelona, la ciutat del silenci”, de la pintora realista Neus Martín Royo.La confegeixen 25 pintures a l’oli que retraten, de forma realista, façanes icòniques (la de la Unión Suiza a l’avinguda Diagonal, per exemple) o més anònimes de la ciutat. Un viatge sentimental i personal per una Barcelona en silenci a través del seu ric patrimoni.

Les façanes com a element de socialització

El títol de la mostra fa referència a la manera com entén l’artista les façanes. “La ciutat confinada per molts ha estat un reenamorament d’una ciutat diferent i silenciosa, on cada balcó o cada porteria expliquen moltes històries”, explica Martín Royo. L’artista es fixa tant en la bellesa formal de les façanes com en la seva funció de socialització. A més façanes, la mostra inclou també olis que són un homenatge al seu barri, el Poblenou, amb tres quadres de gran format que mostren una ciutat adormida.

Nacuda a Barcelona el 1968, Neus Martín Royo ha estat influïda per artistes com Edward Hopper, màxim exponent del realisme pictòric americà de principis del segle XX. Distorsiona la realitat gràcies a un ús subjectiu del color que confereix una visió atractiva d’espais solitaris de la ciutat. L’any 2017 va exposar a la Sala Parés “London City”, la seva personal visió de la capital britànica.