El Consell Promotor (format per una cinquantena d’organitzacions vinculades a la literatura) té previst reunir-se al gener per fixar les bases dels futurs projectes i discutir el programa de 2016, per al qual ja s’han previst actuacions com la inauguració de la remodelada seu del MUHBA a Vil·la Joana o bé posar en marxa una línia de subvencions per donar suport a les llibreries de la ciutat. A més, la diada de Sant Jordi, la festa de la literatura per excel·lència de la ciutat, tindrà més pompa que en les darreres ocasions i aprofitarà per fer gala del nou reconeixement de la ciutat.

Una altra cita important de l’any serà la Fira del Llibre de Varsòvia, a Polònia, on Barcelona i la literatura catalana són convidades d’honor. També en l’àmbit internacional, la capital catalana treballarà juntament amb Bagdad, Ljubljana o Montevideo en la promoció de la literatura i es coordinarà en diferents àmbits amb les més de 116 ciutats que formen part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco per disciplines com el cinema, la gastronomia o el disseny.

Barcelona va presentar la candidatura a l’abril posant en relleu la riquesa d’un patrimoni literari en dues llengües i amb  l’objectiu de posicionar la capital catalana com un “centre editorial mundial”. De cara al futur, les fites són potenciar el treball dels escriptors, el centre de la temàtica, i donar suport a llibreters, editors i traductors.