XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "És una oportunitat única per projectar Barcelona i Catalunya com a capital del disseny i estrènyer els llaços de col·laboració i amistat que tenim amb Beijing." FERRAN MASCARELL, conseller de Cultura "Catalunya té la sort de tenir un actiu cultural molt important que es diu Barcelona. La Xina és futur i per tant entrem en les regles del joc que ens brinda el mercat internacional cultural avui per avui." ÀLEX SUSANNA, director de l'Institut Ramon Llull "Penseu que per a ells és el projecte més important dins el sector del disseny, l'arquitectura i l'urbanisme i per tant és una setmana clau dins la Xina."

L’esdeveniment més important d’Àsia en matèria de disseny tindrà Barcelona com a ciutat convidada. Serà a la Beijing Design Week (BJDW), un certamen que es considera estratègic pel que fa a l’intercanvi cultural i comercial entre orient i occident en disciplines com l’arquitectura i el disseny. De fet, pot esdevenir un bon aparador per presentar al mercat asiàtic els treballs d’alguns estudis de disseny i arquitectura barcelonins, i també per fer negocis. Beijing ha estat reconeguda per la Unesco com una de les capitals internacionals del disseny. Una delegació de 36 creadors serà l’encarregada de traslladar els projectes barcelonins cap a Pequín. “És una ocasió magnífica perquè Barcelona projecti amb força la cultura i el disseny català més enllà de les nostres fronteres”, ha destacat Xavier Trias, alcalde Barcelona.

En la darrera edició, la BJDW va rebre prop de cinc milions de visitants i hi van participar més de 1.800 dissenyadors i institucions de disseny, generant un volum de negoci de 6,58 bilions. En aquest sentit és on la visibilitat de Barcelona (representada sobretot per institucions públiques), pot ser clau. En el programa, la ciutat mostrarà cinc exposicions, oferirà 17 conferències i més de 20 intervencions de caràcter divers, en què es comptarà amb escoles de disseny i arquitectura i una delegació empresarial.

Entre la delegació barcelonina que viatjarà a Pequín també hi haurà membres de Turisme de Barcelona, l’empresa Roca, l’escola Elisava en col·laboració amb el projecte El Bulli DNA Challenge o ponents que parlaran sobre les citutats intel·ligents. La presència de Barcelona també es podrà identificar amb un element distintiu: el Cavall de Barcelona, una instal·lació de carrer de la companyia de teatre Antigua i Barbuda que es va estrenar a la cavalcada de l’any passat. Aquesta escultura mòbil, lligada a la tradició catalana de les cavalcades i alhora a l’imaginari de l’horòscop xinès, farà 14 espectacles itinerants durant 10 dies pels carrers de la capital xinesa.