Barcelona s’ha vestit de Carnaval aquest dissabte per celebrar el plat fort de la festa més esbojarrada. És complicat no veure algú disfressat pel carrer aquest dies i més quan hi ha programades un total de 43 rues per tota la ciutat, una trentena de les quals aquest dissabte al vespre. Als districtes d’Horta-Guinardó o Nou Barris, per exemple, hem pogut veure riuades de gent immerses en la disbauxa. El confeti, la música i les desfilades adornen aquest cap de setmana Barcelona.

Centenars de persones a la plaça de la República

Els tambors, les comparses (algunes de dracs i de diferents temàtiques) i sobretot molta canalla han omplert els carrers de Nou Barris durant la rua central del districte. A Horta-Guinardó també s’hi han aplegat centenars de persones, en una rua en què han participat diverses entitats i escoles. L’any passat van ser tantes persones que enguany la Federació de Comerç Cor d’Horta ha tingut el suport de la Coordinadora d’Entitats d’Horta per ajudar amb l’organització.

Imatge de la rua central de Nou Barris

Afectacions al transport públic

Les rues han afectat el trànsit durant aquest dissabte al vespre. S‘ha restringit l’ús del vehicle privat a molts carrers i també s’han hagut de modificar i limitar el recorregut d’algunes línies d’autobús. Per això, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha recomanat l’ús del metro per desplaçar-se als diferents punts de la ciutat on s’han fet les activitats programades del Carnaval 2023. Les principals afectacions són entre les 15 i les 22 hores, aproximadament. En total, més de 50 línies de bus s’hi poden veure afectades.