Durant tres dies, 200 dibuixants d’arreu del món s’han reunit a Barcelona per retratar-la a les seves llibretes. En el quart Simposi Internacional de l’Urban Sketching (USK) s’han celebrat tallers creatius, debats, conferències i demostracions dels artistes.

Paral·lelament al simposi i l’exposició de la Sala Ciutat, els “urban sketchers” han participat durant tot el dissabte en una marató de dibuix per carrers de Ciutat Vella. Els punts imprescindibles han estat l’Església de Santa Maria del Mar, el passeig del Born, el Parc de la Ciutadella, el passeig de Lluís Companys i l’Arc de Triomf.

La reunió de dibuixants coincideix amb l’exposició de dibuixos a la Sala Ciutat que recull al voltant de 200 dibuixos. Es retraten  el Born, el Gòtic, Gràcia, l’Eixample, Sarrià, Raval, Sants, el Clot, Horta i el Putxet. Els dibuixos s’han recollit en la col·lecció de nou llibres ‘Carnet de Voyage’, que ja ha venut 11.500 exemplars.

Aquests artistes urbans són una comunitat de dibuixants que va fundar el periodista i dibuixant de l’Hospitalet de Llobregat resident als EUA, Gabi Campanario, l’any 2007. Els artistes es reuneixen cada any en alguna ciutat i la retraten. En les ultimes edicions, els artistes es van reunir a Portland, Lisboa i Santo Domingo.

Els dibuixants d’aquest estil ho fan sempre “in situ” i reflecteixen en les seves llibretes tot el que veuen al seu voltant. Després de la jornada intensa de dibuix, els artistes lliuraran les seves llibretes al jurat i optaran als premis que s’entregaran el pròxim 22 de juliol.