El Simposi Mundial de Música Coral és un aparador de la música coral més actual i de noves tendències. Hi ha programades 24 actuacions dels millors cors actuals a escala internacional, que han estat escollits en un procés de selecció que va començar el 2015. A la convocatòria s’hi van presentar 147 formacions, de les quals se n’han triat 24 tenint en compte la seva qualitat, nivell i singularitat.

En aquest festival internacional de corals hi haurà una representació molt variada dels diferents estils musicals, des de clàssica i tradicional fins a pop, jazz i música contemporània.  A més, a banda dels concerts, també hi haurà una secció acadèmica en què els directors, compositors i amants del cant coral podran ampliar els seus coneixements amb conferències i classes magistrals.

Els coreans Ansan City Choir, els americans The Rose Ensemble i nou formacions catalanes seran els encarregats d’inaugurar -aquest dissabte al vespre- la setmana de la música coral a la ciutat.

El simposi, organitzat per l’International Federation for Coral Music (IFMC) i la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), disposarà de diferents escenaris repartits per tota la ciutat que acolliran concerts de molt alt nivell, des de l’Auditori i el Palau de la Música fins el temple de la Sagrada Família.