La Pedrera augmenta visitants

Barcelona ha fet un pas més per convertir-se en Capital Mundial de l’Arquitectura per la Unesco el 2026 i acollir tant el Congrés Mundial com l’Assemblea General de la UIA (Unió Internacional d’Arquitectes). La primera pedra es va posar el gener del 2019, i ara la Comissió de Govern de l’Ajuntament ha aprovat les bases de la candidatura i el compromís d’invertir 150.000 € si Barcelona surt escollida com a capital.

La presentació final de la candidatura es presentarà el juliol del 2021 a Rio de Janeiro, on es batrà amb l’altra ciutat candidata (Pequín) i es donarà a conèixer la vencedora. Fins aleshores, la candidatura s’està treballant amb el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

La capitalitat mundial de l’arquitectura és un títol de nova creació i que ara recau en la ciutat brasilera de Rio de Janeiro. Més enllà d’això, Barcelona també es vol erigir com una de les seus de la nova Bauhaus europea, i aquest 2021 el Pavelló Mies van der Rohe acollirà la 15a Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme.