Tenen 40 minuts per preparar una recepta en què la pasta ha de ser l'ingredient protagonista. Per tant treballen contra rellotge i han de compartir l'espai amb els altres aspirants i també amb les càmeres. Per això la feina d'aquests joves aspirants a cuiners avui és més complicada. MARIA AGUSTÍ PRATS, concursant "Força nervis perquè és el primer concurs que faig, però és tota una experiència i m'ha agradat molt." FRANCISCO JAVIER DÍAZ, concursant "He querido hacer algo muy elaborado para sorprender al jurado, y no se qué habrá pasado, si gustará o no o qué dirán." A la final hi han arribat vuit joves promeses i vuit cuiners professionals després d'un procés de selecció en què es van valorar la creativitat, la presentació o la coherència de la recepta. RUTH ANTON, responsable de l'organització del certamen "L'hem organitzat sobretot sobretot per donar suport als estudiants, a les joves promeses que pugen. Aquí a més hi ha molta cultura gastronòmica, tenim moltes escoles d'hostaleria en l'àmbit nacional." Amb el plat enllestit arriba el moment de fer front a un jurat que presideix tot un mestre de la pasta i la cuina, un xef amb tres estrelles Michelin. HEINZ BECK, president del jurat i cuiner "La cuina és creativitat, passió i emoció. M'ha agradat molt veure que aquests joves reuneixen les tres característiques." El premi per a la jove promesa és una estada en un dels restaurants de Heinz Beck. El guanyador en la categoria professional s'endú 1.500 euros i serà nomenat durant un any ambaixador de la marca De Cecco, organitzadora del concurs.