El Musical Maria és un dels bars més emblemàtics de Barcelona i un dels bars de rock més veterans de tota la península. En Carmelo Pellín, en Toni Maristany i dos socis més el van obrir el 1980 al barri de Gràcia. Ara només queden ells dos, però les ganes són com les del primer dia. El bar, conegut per ser una icona de la música rock, té una decoració digna d’envejar. Cartells firmats per estrelles del rock com Patty Smith, John Mayall o el mateix James Brown ambienten el local. Les partides de Trivial també són un dels reclams més característics del local. Enguany ja han arribat a la novena edició, que ha quedat aturada per la crisi del coronavirus. Els encarregats esperen poder-la reprendre de cara al setembre.

Aquest any, però, la crisi sanitària farà que el Maria no pugui celebrar una festa d’aniversari amb els seus fidels. Els propietaris han hagut de tancar el bar per les mesures de prevenció i asseguren que des de la crisi del 2010 el sector no s’ha recuperat. Consideren que aquest últim entrebanc pot ser l’estocada final a un negoci del qual tanta gent ha gaudit i que celebra el 40 aniversari. Els propietaris asseguren que aquest any només tindran un 20 % de clients respecte a abans de la pandèmia. A més, demanen a les administracions ajudes directes ja que si no, diuen, “el 80 % dels locals tancaran”.

Les Festes de Gràcia, telemàtiques

El Maria celebra cada any el seu aniversari amb l’arrencada de les festes populars del barri de Gràcia. Aquest any, més enllà de les restriccions pel que fa als bars i restaurants, les festes del barri no es podran celebrar en les condicions habituals, cosa que tampoc afavoreix la supervivència del Maria.