CARMEN YEPES, pianista "Txaikovski es una obra muy peculiar, casi solo está tocado por hombres. Que lo aborde una mujer es algo muy especial."

Motivat per l’entusiasme del poble de Catalunya en la manifestació de l’11 de setembre de 2012 i la coincidència del Tricentenari de 1714, el compositor Salvador Brotons es va posar a treballar en una nova obra que retratés la derrota de Catalunya i Barcelona davant les tropes de Felip V i l’esperit sobiranista dels últims anys. ‘Catalunya 1714’ és una rapsòdia basada principalment en melodies populars catalanes i borbòniques de l’època i consta de vuit parts encadenades. Brotons, però, no volia acabar l’obra amb el mal gust de la derrota de fa 300 anys, així que ha incorporat dues parts finals en què trasllada l’esperit sobiranista dels últims dies.

Abans de la presentació de ‘Catalunya 1714’, la pianista d’Oviedo Carmen Yepes ha interpretat juntament amb la Banda Municipal de Barcelona el concert per a piano número 1 de Txaikovski. Una peça d’allò més exigent que, segons explica, l’acostumen a interpretar pianistes masculins. “És una raresa que la defensi una dona, és una sensació molt especial”, conclou Yepes.