El director del Ballet Nacional d’Espanya, Antonio Najarro, ha explicat que la idea sorgeix d’un desig personal de “representar tots els estils de la dansa espanyola, també el folklore”, un art que està “molt oblidat, que no coneix quasi ningú, i menys els joves”.

L’espectacle es basa en les obres de la col·lecció “Visión de España”, de Joaquín Sorolla, 14 panells pintats a l’oli sobre llenç encarregats l’any 1911 al pintor per la Hispanic Society de Nova York. Es tracta de quadres que representen diverses regions espanyoles i que Najarro considera “un suport pictòric perfecte per poder representar aquestes il·lustracions”. El resultat són 14 números consecutius de jotes, aurresku bascos, boleros, flamenc i també danses catalanes.

Pel que fa a l’aspecte audiovisual, Najarro ha comptat amb la col·laboració del creador dels espectacles del Cirque du Soleil, Franco Dragone, que s’ha encarregat de la posada en escena. El director del Ballet Nacional afirma que Dragone és un “mestre de l’ús del color i la llum” que sap “com treure partit dels elements escenogràfics” i que afegeix una “pàtina molt actual i innovadora” a l’obra.