El prestigiós programa internacional IBStage, l’escola de ballet d’estiu, torna a l’Institut del Teatre amb un centenar d’alumnes d’arreu del món que volen perfeccionar la seva tècnica. L’1 i 2 de setembre se celebraran les gales al Gran Teatre del Liceu, on també hi participarà la companyia acabada de constituir, el Ballet de Catalunya. Els organitzadors reivindiquen l’espai del ballet en la cultura nacional.

Piort Nardelli, Elías Garcia o Luisa Maria Arias són alguns dels professors que participen en el programa. El centenar d’aprenents són seleccionats en una audició per poder participar al certamen. Practiquen ballet clàssic, contemporani, classes de repertori i fins i tot hip-hop en cinc grups diferents durant 20 dies.

Després dels assajos durant tot el mes d’agost, l’1 i 2 de setembre celebren les gales al Gran Teatre del Liceu, on només els millors alumnes del programa poden mostrar al públic el que han après. Aquesta edició és especial: El Ballet de Catalunya també participarà a les gales i portarà ballarins de renom.

La reivindicació del ballet

Leo Sorribes, director de l’IBStage i fundador de la companyia Ballet de Catalunya, reivindica aquest estil de dansa en la cultura catalana. Lamenta que no tingui l’espai que, diu, li correspon. Tot i això, assegura que és tot un honor participar en les gales al Liceu, un dels teatre més importants del món.