Després d’un any de pausa, el BalkaBarna Festival ha tornat amb energies renovades. Per començar, s’ha traslladat a l’aire lliure per arribar a més gent. El cartell del festival inclou grups que resumeixen l’escena balcànica de Barcelona. A banda de la música, el BalkaBarna inclou, fins la mitjanit, activitats infantils, tallers i un espai gastronòmic.

Entre els grups participants hi ha la Rembetiki Companyia de Barcelona i l’Orquestra de Ermesinde, de sons més tradicionals. Amb influències més actuals, hi ha les formacions Alaturca Barcelona i Balkumbia. L’oferta es completa amb el quintet de Gokhan Sürer, de caire més contemporani.

A la quarta edició de BalkaBarna Festival també hi han participat les diferents comunitats d’origen balcànic i de l’est europeu que resideixen a Barcelona, i que han organitzat demostracions de les seves cultures, a través del ball, el cant, l’artesania o la gastronomia.

El certamen també reserva un espai per a la conscienciació sobre les persones refugiades i migrades amb l’activitat “Rumors de pedra”, en col·laboració amb l’Institut Diversitas i Acció Intercultural de l’Ajuntament de Barcelona, una taula rodona en què participen persones vinculades a ProActiva Open Arms, Stop Mare Mortum, 5th School i O Allos Anthropos.