“Com sempre, la Mercè ha estat un èxit del conjunt de ciutadans i ciutadanes de Barcelona”. Collboni s’ha felicitat perquè aquests quatre dies de festa hagin transcorregut sense incidents importants, més enllà de la pluja que divendres va obligar a suspendre o ajornar bona part de les activitats. Sens dubte, això farà que la davallada en el nombre total de participants a la festa sigui més acusada del que ja es preveia, tenint en compte que enguany la programació s’ha reduït a quatre dies. Però també ha fet que la festa s’acabi concentrant molt especialment el mateix dia de la Mercè, aquest dissabte, quan els serveis municipals estimen que hi van participar 625.000 persones, 102.000 més que el 24 de setembre de l’any passat. L’ajornament a aquest dissabte del concert múltiple que s’havia programat per a divendres a la platja del Bogatell és l’exemple més clar d’aquest transvasament de públic cap a dissabte.

Collboni s’ha mostrat molt satisfet de l’aposta per descentralitzar la festa i “especialment orgullós” de la incorporació del Parc de la Trinitat com a escenari d’aquesta Mercè. Fins al migdia d’aquest diumenge ja hi han passat 21.000 persones, moltes de les quals no eren del barri de la Trinitat, sinó que hi han arribat en metro des de la resta de Barcelona: aquests dies, el trànsit de viatgers a l’estació de Trinitat Vella (L1) s’ha multiplicat per set, segons el mateix Collboni. També ha volgut destacar que, tot i que la pluja va obligar a aturar divendres l’activitat nocturna al Parc de la Ciutadella, ahir dissabte aquest espai va arribar fins als 125.000 visitants totals. Una raó més per descentralitzar l’activitat, segons el tinent d’alcalde, que planteja “trencar els murs de la Ciutadella” i escampar algunes de les activitats d’aquest espai inaugurat fa vuit anys per tal de “no morir d’èxit”. Collboni ha assegurat que la descentralització es mantindrà o s’incrementarà l’any vinent, tot i que no ha precisat si els nous espais d’aquest any es repetiran.

El govern municipal també està molt content del funcionament de l’aplicació (descarregada per més de 22.000 persones) i els canals d’informació sobre la Mercè a través de les xarxes socials, que han permès comunicar ràpidament els actes que se suspenien o reprogramaven per la pluja. Collboni ha agraït especialment “la militància cultural i cívica” de tots els treballadors municipals que fan possible que la Mercè sigui un èxit, des dels tècnics de l’Institut de Cultura fins a tots els agents de la Guàrdia Urbana i Bombers, empleats de TMB o de Parcs i Jardins.