Aquest divendres els responsables del Grec Festival Barcelona han presentat el balanç de la 45a edició del festival d’estiu, la segona que s’ha organitzat en pandèmia i amb la cinquena onada a l’alça. El director del Grec, Cesc Casadesús, ha destacat la feina addicional que han hagut de fer per adaptar les actuacions als canvis produïts per la pandèmia —quan ja havia començat la venda d’entrades es va canviar l’aforament del 50 al 70 % — o per superar altres incidències derivades de la pandèmia. Per exemple, Casadesús ha explicat que una de les companyies que va actuar al Grec va haver de fer 1.200 km per carreteres de diversos països africans perquè els havien cancel·lat el vol a causa de la crisi sanitària.

També a causa de la pandèmia ha calgut cancel·lar cinc espectacles o funcions i d’altres s’han hagut de posposar. D’aquests, alguns han estat reprogramats durant el mateix mes de juliol i d’altres s’han previst per la tardor.

Més espectacles per apropar-se a les xifres del 2019

En la roda de premsa d’aquest divendres s’han fet públiques les xifres d’assistència al conjunt d’espectacles del festival. En total unes 107.000 persones han assistit en algun dels espectacles o han participat en les activitats del Grec. La xifra no queda gaire lluny de la del 2019 —abans de la pandèmia— quan la participació va ser d’unes 137.000 persones.

Casadesús justifica la poca diferència entre aquestes dues edicions al fet que en l’edició del 2021 s’han programat més espectacles, en més sales i durant més temps. De fet, el festival ha durat una setmana i mitja més de l’habitual, una ampliació que el director ja ha avançat que no es repetirà perquè “és esgotador“.

A banda de les xifres absolutes, Cesc Casadesús també ha volgut destacar que el nombre d’espectadors menors de 30 anys ha incrementat. També ho han fet el nombre de persones que han comprat les entrades amb algun tipus de descompte: el més utilitzat ha estat el del carnet de biblioteques. “Aquestes dades expliquen millor la feina que fem“, ha valorat el director del festival.

betevé, mitjà oficial del Grec

En aquesta edició betevé ha emès algunes de les propostes més interessants del festival, des del Teatre Grec i el Mercat de les Flors, entre el 28 de juny i el 30 de juliol. Molts dels espectacles s’han pogut seguir en directe a través de la televisió i Movistar+ (canal 160) i i en servei de “streaming” a través del web i de l’aplicació (disponible per a Android i iOS), o bé en diferit.

De fet, Cesc Casadesús ha destacat durant la roda de premsa els alts índexs d’audiència que han tingut les retransmissions fetes per betevé: 500.000 espectadors han seguit els espectacles del Grec a través d’aquest mitjà. “És una associació excel·lent i ho volem seguir més endavant”, ha valorat.

Aquest divendres a la nit, a partir de les 21.55 h betevé emetrà en diferit l’espectacle ‘Love, love, love’, amb José Corbacho, Ramon Gener i l’Orquestra Simfònica del Vallès i dilluns es reemetrà l’espectacle de Rodrigo Cuevas.