Maria del Mar Bonet corona un any de celebració dels cinquanta anys de carrera amb la presentació del seu projecte més nou i sorprenent. Amb ‘Ultramar’, que es va començar a gestar el 2011 quan va rebre un premi a la seva trajectòria a Cuba, la cantant estableix un diàleg amb el al son cubà i el ‘latin jazz’ inèdit fins ara. Bona part dels músics amb els quals el va enregistrar l’han acompanyat al Liceu.

Menys el flautista José Luís Cortés, “el Tosco”, la resta de músics cubans participants en el disc han oficiat al concert de presentació d’ ‘Ultramar’ al Liceu: el pianista José Maria Vitier, el tresero Pancho Amat, el quintet del contrabaixista  Jorge Reyes i el grup Cuerdas del Monte. S’ha pogut escoltar tot el disc i algun altre clàssic del repertori de Maria del Mar Bonet arranjat al gust dels cubans, com “No voldria res més ara”,  o “Jim”.

El moment més emotiu, però, s’ha viscut ja als bisos, quan la intèrpret mallorquina ha dedicat “Què volen aquesta gent” als qui van patir les càrregues policials l’1-O, i el públic ha cridat càntics independentistes.

Amb la presentació d”Ultramar’, un diàleg entre Mallorca i Cuba que va aparèixer fa uns mesos, Maria del Mar Bonet posa la cirereta al pastís de celebració dels 50 anys de carrera, que va començar a principis d’any amb un recital als Lluïsos de Gràcia.