autocinema alternativa coronavirus

Anar al cinema és una de les activitats suspeses per la crisi del coronavirus. Es preveu que es puguin reobrir en la darrera fase del desconfinament i això implica mesos amb les sales tancades. Alguns cinemes ofereixen continguts gratuïts a internet per mantenir el contacte virtual amb els usuaris, però els primers que podran projectar films seran els autocinemes. A Espanya n’hi ha cinc, i els seus responsables confien a poder obrir aviat perquè en els seus negocis és factible mantenir les mesures de seguretat i protecció per evitar la propagació del coronavirus.

La diferència amb les sales convencionals, és que als autocines els espectadors hi arriben en el seu vehicle privat, sintonitzen la freqüència de la pel·lícula i poden veure-la sense sortir del cotxe ni tenir contacte amb cap persona. De fet, a països com Alemanya, els autocinemes han estat oberts tot aquest temps, amb una reducció de l’aforament. Tot i que no han projectat estrenes per l’aturada en la indústria cinematogràfica, asseguren que han omplert totes les sessions.

Alternatives al tancament de sales

A Barcelona han tancat moltes sales de cinema en els darrers anys, com els mítics Renoir les Corts i l’Alexandra, i el més recent, el Palau Balañá que va tancar el 28 de febrer d’aquest 2020. La ciutat, però, va tenir èpoques glorioses a mitjans del segle passat, quan era una de les tres urbs del món amb més sales de projecció. També tenia autocinemes, però a l’àrea metropolitana. El Prat de Llobregat va acollir el primer i únic autocinema de Catalunya, que va tancar l’any 1983. L’any passat va sorgir una proposta per recuperar-ne un gràcies a Drive In Barcelona, tot i que finalment no s’ha pogut materialitzar i el projecte està aturat.