Després de 10 dies de Setmana del Llibre en Català, editors i llibreters coincideixen que en aquesta edició hi ha hagut un augment moderat de vendes i visitants respecte de l’any passat. La presidenta de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre, Montse Ayats, assegura que l’augment del 7,5% en la facturació -que suposa un total de 210.000 euros- és una notícia “molt positiva”, tenint en compte el mal temps que ha fet durant bona part dels 10 dies que ha durat la fira.

Ayats ha destacat la idoneïtat de l’emplaçament de la Setmana a l’avinguda de la Catedral, i s’ha mostrat satisfeta que la fira s’hagi convertit en un punt de trobada informal entre els diferents agents d’un sector editorial català amb molta empenta.

La Setmana del Llibre en Català ha acollit aquests dies col·loquis i presentacions de llibres, a més d’activitats alternatives com els itineraris literaris. La Setmana ha finalitzat amb un acte dedicat a la poetessa i filòloga Joana Raspall, que va fer 100 anys el juliol passat.

La fira tanca després que 25.000 visitants hagin participat de les activitats organitzades i hagin recorregut les parades de llibres, amb un resultat de 14.000 exemplars venuts. En un any en què el preu mitjà dels llibres ha estat gairebé un euro més baix que el 2012, els exemplars que més s’han venut han estat els relacionats amb el setge i la caiguda de Barcelona el 1714, independentment del gènere.