La música antiga tindrà un paper destacat en la temporada 2018-2019 de L’Auditori. El mestre Jordi Savall serà l’encarregat de pujar-ne el teló amb la Capella Reial de Catalunya. A més, al febrer del 2019 s’estrenarà un nou cicle, el Festival Llums d’Antiga, que recuperarà partitures de segles passats i les portarà a la capella de Santa Àgata, la basílica de Sant Just i Sant Pastor i la basílica de Santa Maria del Pi.

Música antiga

L’Auditori engegarà la temporada que ve amb repertori barroc. Jordi Savall i la Capella Reial de Catalunya interpretaran ‘Juditha triumphans’, de Vivaldi. Al llarg de la temporada, també faran sonar la ‘Passió segons Sant Mateu’, de Bach i les simfonies de Beethoven.

L’oferta de música antiga creixerà amb la primera edició del Festival Llums d’Antiga. Tindrà lloc de 5 al 16 de febrer i portarà peces de l’època del rei Lluís XIV i de la reforma de Luter a espais històrics de la ciutat, com la capella de Santa Àgata, la basílica de Sant Just i Sant Pastor i la basílica de Santa Maria del Pi.

Música de cambra

Pel que fa a la música de cambra, el Quartet Casals i el pianista Alexander Melkinov interpretaran a l’escenari de L’Auditori el ‘Quintet amb piano’ de Brahms, que poques vegades es pot escoltar en directe.

Música jove

La pròxima temporada, L’Auditori mantindrà el Festival Emergents, que donarà protagonisme a un centenar de joves talents de música clàssica i jazz. Destaquen un concert a la Fabra i Coats en què el compositor Fritz Hauser disposarà els músics entre el públic i un concert simfònic amb el guanyador del Premi Maria Canals, Levon Avagyan i la violinista Sara Cubarsi.

I per al públic més jove, l’OBC estrenarà una nova proposa familiar per explicar els instruments a través del ballet ‘Ma mère l’Oye’, de Ravel.