Un dels nous formats que presenta L’Auditori és l’Afters, una proposta de jazz i música moderna destinada a les nits dels dissabtes que inclourà figures com Torun Eriksen, Joan Vidal Sextet o The Excitements. En la secció de noves músiques, s’han programat grups referents de la nova creació musical com l’Ictus i el Nadar Ensemble, així com The living room, un projecte de free jazz que tindrà lloc al CCCB, un espai que col·labora amb L’Auditori, de la mateixa manera que el MACBA o la Fundació Tàpies.

Una de les novetats de la programació 2014-2015 és la sèrie Escenes, en què la música dialoga amb la dansa, el teatre o l’acrobàcia, amb propostes que uneixen, per exemple, el clown Leandre i els Barcelona Clarinet Players o la dansa de Jurij Konja amb  ‘Les variacions Goldberg’.

Sense deixar la música contemporània, a la sala del carrer de Lepant també actuaran bandes catalanes com Refree, Sanjosex, Blaumut, Joana Serrat, Marc Parrot, Love of Lesbian o Obeses. A més, la residència del compositor Benet Casablancas s’allargarà fins a 2015, quan es podrà sentir l’encàrrec que estrenarà l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

La música antiga també hi té presència amb referents com Philippe Herreweghe, que dirigirà la ‘Passió segons Sant Joan’, o Robert King, que durà la batuta a ‘Dido i Enees’, de Purcell. Una secció en què no faltarà el músic català Jordi Savall, amb la ‘Missa salisburgensis’, ‘Les nouveaux goûts réunis 1715-1788’ o ‘Dixit dominus’.

A més, la temporada de cambra inclourà 24 concerts, d’octubre a juny, i també s’hi podran sentir l’intèrpret de viola Tabea Zimmerman o el flautista Emmanuel Pahud.