Leonard Bernstein va ser compositor, pianista i director d’orquestra nord-americà. Va rebre diversos reconeixements internacionals i és conegut per liderar l’Orquestra Filharmònica de Nova York. Una de les seves obres més conegudes és, sens dubte, la banda sonora de ‘West Side story’.

Bernstein va dedicar la simfonia ‘Kaddish’ a John Fitzgerald Kennedy, assassinat tres setmanes abans de l’estrena. Tot i això, la peça duu el nom de la pregària jueva als morts. És una obra teatral i dramàtica que combina la música amb el text parlat i la veu l’ha posada l’actor Andrew Tarbet. L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha tocat acompanyada del Cor Lieder Càmera, el Cor Madrigal i VEUS-Cor Infantil.

La simfonia de Bernstein ha sonat a la segona part del concert. Primer ha actuat l’OBC amb la Big Band de l’Institut Guillem Catà i la Coral Escodines, en el marc del projecte Et toca a tu, que utilitza la música com a eina d’inclusió social. Després ha sonat ‘Salón de México’, d’Aaron Compland, i ‘Concert per a violí i orquestra núm. 1 en sol’ de Max Bruch.