Arts Libris, la Fira Internacional del Llibre d’Artista, canvia de seu i s’instal·la al Mercat de Sant Antoni entre el 18 i el 20 de juny. L’any passat s’havia de celebrar al Born CCM, però es va haver d’anul·lar per la pandèmia.

Per curar-se en salut, la directora, Rocío Santa Cruz, ha optat per un espai també obert. “L’Espai Fossar del Mercat de Sant Antoni és obert i té 1.000 metres quadrats. Arts Libris ha crescut a l’Arts Santa Mònica, però se’ns quedava petit”, comenta.

La nova ubicació és fruit d’un acord amb el Mercat Dominical del Llibre. La directora destaca que coincidir amb un mercat de llibre antic tan consolidat és ideal per fer una “gran festa del llibre”.

Coincidir amb el Mercat Dominical del Llibre és fer una gran festa del llibre
Rocío Santa Cruz, directora d’Arts Libris

Pocs expositors estrangers

Enguany molts expositors s’estrenen a la fira. N’hi ha uns 80, però pocs són estrangers, al voltant d’un 10 %. El 60 % són barcelonins. “Per a molts és complicat desplaçar-se, però ens han enviat els llibres i els exposem a l’estand d’Arts Libris, el de l’organització. I, a més, hem creat una plataforma en línia”, explica Santa Cruz.

Com és tradició, la fira preveu diversos seminaris i xerrades d’artistes amb el públic a l’Speakers Corner, a tocar de l’espai expositiu.