El festival Stripart omple, durant 15 dies, el Centre Cívic Guinardó d’art jove. És un certamen destinat a creadors emergents que enguany arriba a la 24a edició i que suposa una oportunitat per als participants: una setantena d’artistes menors de 35 anys de diferents disciplines que busquen créixer dintre del món de l’art. Un dels objectius de la iniciativa és facilitar l’entrada dels participants al circuit professional. A banda de l’exposició, també s’organitzen diverses activitats, des de performances a concerts o tallers.

Els artistes joves aterren al Guinardó

En Gian Marco és un fotoperiodista italià que, amb la seva obra, vol denunciar la situació dels migrants que arriben a Europa a través del Mediterrani. És un dels 70 artistes joves que participen en el festival. Explica que el certamen és una oportunitat per presentar el seu projecte, intercanviar opinions amb altres creadors i entrar als circuits expositius de la ciutat. Aquest és, precisament, un dels objectius de l’Stripart. Per això, disposen d’una sèrie de col·laboradors vinculats al circuit professional que aprofiten el festival per descobrir nous talents.

Experimental i multidisciplinari

La mostra és la part més visible del certamen, però no l’única. També s’hi duen a terme diferents actuacions i tallers relacionats amb l’art com, per exemple, un de modelatge ceràmic per plaques. I és que una de les vocacions de la iniciativa és unir diverses disciplines artístiques. L’experimentació és un altre element característic de l’Stripart, que s’ha convertit en una de les cites obligades de l’estiu dintre l’escena cultural de la ciutat. Per exemple, la companyia Katharsis hi presentarà un espectacle teatral amb què vol experimentar els límits de la interacció amb el públic.