L’artista sarrianenca Mercedes Roglá s’inspira en emocions, sensacions i moments viscuts per fer la seva obra d’estil expressionista. El protagonista dels seus quadres és el color i vol que transmetin un sentiment positiu, de bellesa i tranquil·litat. Durant el confinament va començar a vendre per internet i va reduir el preu dels seus quadres per adaptar-se a la nova realitat. Un canvi que, per a ella, ha estat positiu.

Enmig del confinament, pel Dia de la Mare, va crear uns quadres amb cors, que va triomfar a les xarxes socials i va rebre moltes comandes: “Va arribar un moment en què tothom necessitava molt d’amor, pel Dia de la Mare, feia molts mesos que no veiem les nostres mares, no les podíem tocar ni abraçar i va ser un boom”.

El que necessitem realment és amor.
Mercedes Roglá, artista

La gran acceptació d’aquell quadre va ser un regal per a Roglá. “El que a mi m’omple és quan la persona empatitza amb la meva obra. Amb els meus quadres no cal pensar molt, no tenen un missatge conceptual o social, jo parlo del que visc i a vegades és un sentiment universal“.

L’artista Mercedes Roglá amb el cor que va triomfar a les xarxes socials durant el confinament

Democratització dels preus

Durant la pandèmia, amb el tancament de les galeries d’art, Roglá va decidir fer una web i començar a vendre per internet per accedir a clients de tot el món. També va democratitzar els preus de la seva obra perquè poguessin arribar a tothom. Ara ven originals i reproduccions a un preu més baix, però explica que a ella li compensa perquè ven molt més. “En aquest moment la gent és molt a casa, tenen més temps per mirar obres, per interessar-se per l’Instagram, i tenen més ganes de tenir obres a casa. Abans de la pandèmia es gastaven els diners per sortir i anar a sopar.”

Pintora i professora

Mercedes Roglá va estudiar Belles Arts i té una llarga trajectòria com a artista. Ha anat investigant amb diverses tècniques com la pintura, la fotografia, el gravat o la ceràmica. Tot i això, no s’hi pot dedicar al 100 % i combina la seva vessant artística amb l’activitat docent. “Persones catalanes avui dia, de la meva edat, que només es dediquin a pintar i puguin viure d’això n’hi ha molt poques, els podem comptar amb dues mans. A més, lamentablement aquí no tenim moltes ajudes, com hi ha en altres països com ara França.”

Exposició solidària contra la covid-19

Roglá participarà en una exposició col·lectiva amb una desena d‘artistes locals al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau a finals de mes. Començarà el 26 de febrer i tindrà un mes de durada. Serà una mostra solidària, amb artistes molt diferents que destinarà els fons recaptats a la investigació sobre la covid-19.