Des de vinils convertits en rellotges, fins a llums fets de paper de diari. Són alguns dels objectes que podem trobar en aquesta edició del Drap-Art. Una mostra d'art sostenible i reciclat, que pretén sensibilitzar els ciutadans sobre la necessitat de fer un consum més responsable. "La mostra per una banda és una plataforma per als artistes i li donem una sortida perquè puguin mostrar el seu treball i vendre'l però també és una campanya de sensibilització per al gran públic". Les llaunes d'anxoves buides, els taps de suro o les anelles dels refrescs, són objectes que, un cop usats, llencem a les escombraries. Aquí però són matèria primera pels artistes. "Ho intentem aprofitar tot, i evitar que vagin a les deixalleries. És una mena de joc cada material i de repte, a veure que es pot treure del material". "Hago robots y bichos con material reciclado. Son materiales descartados pero yo les voy a dar una nueva vida con mis bichos" Hi participen més de 150 artistes, dissenyadors i talleristes d'arreu del món, i es calcula que fins demà hi hauran passat uns 10.000 visitants. Aquest festival, que fa 12 anys que se celebra a la ciutat, prepara ara la seva internacionalització. De moment l'any que ve té previst celebrar-se a Pittsburgh, als Estats Units, i també a Montevideo.

Al Drap-Art hi ha des de vinils convertits en rellotges fins a llums fets de paper de diari o de taps d’ampolles d’aigua. Aquells objectes que, un cop usats, podrien anar a les escombraries, aquí es converteixen en matèria primera per als artistes. Parlem també de llaunes d’anxoves buides, taps de suro o retalls de revistes.

A més de paradetes de fins a 150 artistes, dissenyadors i talleristes d’arreu del món, fins aquest diumenge al CCCB es poden trobar exposicions d’obres d’art i objectes, tallers i cinema sobre el medi ambient. Es calcula que durant tota aquesta edició del Drap-Art, que va començar el 18 de desembre, hi hauran passat uns 10.000 visitants.

Amb la filosofia que tot es pot transformar, el Drap-Art s’ha consolidat com a aparador d’artistes que utilitzen com a matèria primera estris que habitualment llencem a les escombraries. Va néixer fa 12 anys a Barcelona, però ara vol expandir-se també per altres països. De fet, aquest 2016 se celebrarà a Pittsburgh, als Estat Units, i també a Montevideo, la capital de l’Uruguai.